Giresun Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Giresun Ziraat Odası > Haberler > Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Üretici hükümetle karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Üretici hükümetle karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, hükümet ile fındık üreticisinin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını belirterek, üreticilere sağduyu çağrısı yaptı.

Karan yaptığı açıklamada, son günlerde artan tepkilerine dikkat çekerek, üreticilerin emeğine sahip çıkarak, oynanan oyunlara gelmemesini istedi. Karan, fındık fiyatına kızan bazı üreticilerin bahçesini keserek, ürününü yaktığını kaydetti.

Serbest piyasada fındık fiyatını daha da aşağıya çekmek için fabrikaların almadığını aktaran Ziraat Odası Başkanı Karan, “Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ihracatçı konusunda yağmış olduğu açıklamaları olumlu buluyoruz. Son yıllarda 400 olan fındık ihracatçı sayısının 50’nin altına düşmesi fındıktaki tekelin boyutunu ortaya çıkarmıştır. Şu anda fındık fabrikaları manavlardan fındık almıyor. Nedeni fiyatı daha da aşağılara çekmek. Hükümetimiz bir an önce fındık sektörüne yeni ihracatçılar ve sanayiciler katmak zorundadır. Bu iş böyle gitmez. Sanki yurt dışından bir el, Türk fındık üreticisini hükümetle karşı karşıya getirmek istiyor. Türkiye’deki fındık sanayicisi ve ihracatçısı yakın takibe alınmalı ve sektör incelenmelidir” dedi.

ÜRETİCİ MİTİNG İSTİYOR

Maliyetinin altına düşen fındık üreticisinin isyanda olduğunu da vurgulayan Karan şöyle konuştu;

“Fındık üreticisi düşük fiyat karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda. Üreticilerimiz tarafında ziraat odalarına miting yapılması için büyük bir baskı yapmaktadır.  Fındık sadece ziraat odalarının sorunu değil, bütün sivil toplum kuruluşu ve kamuoyunun sorunu olmalıdır. Ama ne yazık ki, ziraat odalarının dışında hiçbir, kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarından fındıkla ilgili tek bir kelime yok. Üreticinin miting çağrısına bütün sivil toplum kuruluşlarının ses vermesini gerekmektedir.”