Giresun Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Giresun Ziraat Odası > Haberler > "HALEP ORDAYSA ARŞIN BURDA"

"HALEP ORDAYSA ARŞIN BURDA"

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Edip Sevinç’in “Nurittin Bey maalesef bu işlerden anlamaz. 2018’in Temmuz ayında görüşürüz” açıklamasına noktayı koydu.

Karan yaptığı açıklamada, “Biz fındık ihracatını da, üretimini de çok iyi biliriz. Siz gaipten atıp, alavere-dalavere yaptığınız sürece, üreticimizin hakkını koruma adına sizinle uğraşmaya ve ipliğinizi pazara çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.

“Halep Oradaysa Arşın Burada” diyen Karan, Temmuz ayı borsa tescil rakamlarını dört gözle beklediklerini ifade etti.

Sevinç’e ‘Hodri Meydan’ çağrısını yineleyen Karan, “Şahsımın fındık işinden anlayıp anlamadığını savunan Sayın Edip beyin başında bulunduğu Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği kayıtlarına daha doğru bakması doğru olacaktır. 2001 yılının sonunda kurmuş olduğum ihracat firmasıyla 2002 yılında en fazla fındık ihracatı yapan ilk 20 firma arasına girdiğimi hatırlatırım.

Hem ihracatı hem de üretimi sizden iyi bilirim. Sizin gerçeği yansıtmayan, sezon ortasında sadece kendi ticari ilişkilerinize göre Türkiye’de hiç olmayan bir rekolteyi açıklamanız bizi düşündürmektedir. Doğru biz sizin alavere-dalaverelerinizden anlamayız. Temmuz ayında iddia ettiğiniz 900 bin ton rekolte borsalarda tescil edilmezse, sizi o koltukta oturtmamak için elimden ne geliyorsa yapacağım” dedi.

Karan, Kasım ayı borsa tescil rakamlarına göre, bugüne kadar 457 bin 667 ton fındığın alınıp satıldığını belirterek, “acaba 900 bin ton rekolte iddiasında bulunanlar bu rakama ulaşabilmek için yurt dışından bavullarla fındık ithalatı mı yapacak” diye sordu.

Karan, Edip Sevinç ile fındıkla ilgili her platformda tartışmaya açık olduğunu sözlerine ekledi.