Giresun Ziraat Odası

ZOBİS
Giresun Ziraat Odası > Haberler > Giesun Ziraat Odası Başkanımız Sn.Karan uyardı: Son 2 gün!

Giesun Ziraat Odası Başkanımız Sn.Karan uyardı: Son 2 gün!

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Fındıkta tarım sigortası başvuru süresinin yarın sona ereceğini belirterek, Üreticileri ürünlerini güvence altına almaya çağırdı.
Karan, Yalancı bahar nedeniyle fındık bitkisinin erken doğarak, bahçelerin yaprak açtığını, Özellikle Mart ayının fındıkta riskli bir ay olduğunu hatırlattı.
Başta zirai don olmak üzere, fırtına, sel, dolu gibi doğal afetlere karşı üreticileri ürünlerini sigortalatmaya çağıran Karan, “Fındık bahçelerinde yer yer yapraklar açmaya başlamıştır. Bazı kesimlerde yaprak büyüklükleri halk arasında farekulağı olarak bilinen büyüklüğe ulaşmıştır. Yalancı bahar nedeni ile fındık bitkisi erken doğum sürecine girmiştir.
Üreticilerimizin zirai dondan ve doğal afet riskinden en az etkilenmesi için mutlaka hayati önem taşıyan tarım sigortasını yaptırmalıdırlar. Fındık ürünü için tarım sigortası süresi 5 Mart 2015 tarihinde sona ermektedir. Başvuru süresinin bitmesine sayılı günler kalmıştır. Üreticilerimizin bu son iki günü iyi değerlendirip tarım sigortası yaptırmaları beklenmektedir” dedi.